Studie Grandtour Bali

Geplaatst op : 29 oktober 2014

9.3 

Review green star Review green star Review green star Review green star

Naam: Maria
Studeerde in: Indonesië, Bali, Denpasar
Duur: 2,5 maand
Woonde in een: Hotel

Ervaring in een paar zinnen:
In februari ben ik voor tien weken naar Bali geweest. Hier heb ik de minor Event Management gevolgd. Ik kan echt zeggen dat het de tien mooiste weken uit mijn leven waren.

Nog nooit eerder ben ik een land geweest waar de mensen zo vriendelijk zijn, de natuur zo mooi is, maar ook het verkeerd een grote chaos is. Deze tien weken heb ik natuurlijk niet alleen maar gestudeerd. Samen met andere studenten hebben we veel van Bali gezien. Zo zijn we een weekendje naar Nusa Lembongan geweest. Dit was echt een paradijs. Ook zijn we naar Gili Trawangan geweest. Dit is een party eiland waar veel mensen van onze leeftijd waren. Naast de feestjes hebben wij hier ook gesnorkeld, wat echt geweldig was. We hebben de mooiste vissen gezien en zelfs langs schildpadden gezwommen. We hebben een scooter tour gedaan en zijn naar het noorden gereden om daar de volgende ochtend vroeg dolfijnen te spotten. Dit was erg toeristisch, maar heel bijzonder om mee te maken. Ook zijn we langs verschillende tempels gereden.

We hebben vele dagen aan het strand gezeten en s avonds bij zonsondergang daar ook gegeten met live muziek op de achtergrond. Dit zie je overal terug op Bali. Wij verbleven tien weken in Denpasar. Dit was een enorm verschil met de andere stadjes in de buurt. Kuta en Seminyak zijn super toeristisch en stukken moderner. In Denpasar zie je heel veel armoede en bedelende kinderen bij je taxi. Maar wat zijn de mensen gelukkig en zo ontzettend aardig. Als je op de scooter rijdt, komen er lokale mensen naast je rijden om te vragen waar je heen gaat en waar je vandaan komt. Erg leuk! Ik heb me geen moment onveilig gevoeld.

Tip: Andere studenten zou ik willen meegeven om de mensen daar echt te respecteren. Ze zijn zo vriendelijk, maar kunnen ook gebruik maken van het feit dat je toerist bent. Dit zie je vooral terug in de winkeltjes. Ze maken de prijzen vele malen hoger. Je kan hier zeker wat van afhalen, maar bedenk ook goed dat je wel iets meer kan betalen dan de originele prijs. Hun prijzen zijn in principe gebaseerd op de lokale bevolking en die hebben vergeleken ons, veel minder geld. Blijf dus wel redelijk.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: