Studie in Beijing

Geplaatst op : 19 oktober 2014

6.0

Review green star Review green star  Review green star

Naam: Stan
Studeerde in: China, Beijing
Duur: 5 maanden
Woonde op een: Campus

Ervaring in een paar zinnen:
Het was heel leuk om in Beijing te studeren. Vooral voor Chinese taal is het goed om in China te studeren, maar in andere vakken lopen ze heel erg achter. Ik adviseer daarom ook dat je bij studie in Beijing enkel focust op Chinese taal.

Beijing is een leuke stad, wel heel groot en redelijk anoniem. De stad is cultureel zeer ontwikkeld en is iets minder verwesterd dan Shanghai. Het klimaat is wel heel slecht. In de winter kan het heel erg koud zijn en in de zomers heel erg warm (vanwege landklimaat). Ook heeft Beijing heel erg last van vervuiling/smog en in het voorjaar krijgt Beijing altijd zware zandstormen te verduren (vanuit de woestijn ten noordoosten van de stad). Stage lopen in China is ook heel leuk, vooral als je een stage doet in een kleinere stad (dus niet Shanghai, Beijing of Guangzhou). Enkele leuke steden voor stage zijn Qingdao, Hangzhou en Suzhou. Hier zal je ook wat meer van de Chinese cultuur zien ten opzichte van de metropolen.

Beoordeling:
Uitgaan: Super
Cultuur: Goed
Omgeving: Neutraal
Dingen om te doen: Goed
Klimaat: Slecht
Natuur: Slecht

Tip: De Nightmarket (bij Wangfujing in Beijing) & de Beijing Great Wall Party (eens per jaar, een groot dancefeest bij de Chinese Muur met grote artiesten). 

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: