8 tips om fit te blijven tijdens het studeren in het buitenland

Geplaatst op : 22 juni 2015

Een feestje hier, een wijntje daar. Je geniet volop van alle lekkernijen die het land je te bieden heeft, want laten we eerlijk zijn, die paella smaakt een stuk lekkerder dan het stampotje dat je thuis voorgeschoteld krijgt. Ze zeggen niet voor niets: verandering van spijs doet eten. Maar hoe voorkom je nou dat je dadelijk een aantal kilo's zwaarder thuiskomt? En dan hebben we het niet over het gewicht van je koffer door alle leuke souvenirtjes...

Voor veel studenten is het lastig om ook tijdens de reis fit te blijven. Weinig zelf koken, maar veel uiteten. Volop feestjes en je lust wel een wijntje of maak daar maar gerust 'wijntjes' van. Terwijl je volop aan het genieten bent, schiet ook het sporten erbij in. Voor je het weet kom je kilo’s zwaarder thuis. Hoe houd je je gewicht in de gaten, terwijl je nog steeds kan genieten van het lekkere eten en een glaasje wijn?

8 tips om fit te blijven tijdens het studeren in het buitenland
Houdt deze 8 tips in gedachten tijdens je verblijf in het buitenland.

Tip 1: Eat like the locals
De lokale bevolking eet en drinkt zich vast ook niet elke dag volledig te buiten. Dus dat hoef jij ook helemaal niet te doen! Kies in een restaurant niet alleen maar voor pizza of patat, maar kijk ook eens naar de salades. Blijf ook zoveel mogelijk weg van de toeristische trekpleisters met allerlei tentjes waar de ene hap nog vetter is dan de andere. Ga op zoek naar plaatsen met puur en lokaal eten. Verrassend lekker en vaak ook nog eens stukken leuker voor de portemonnee.

8 tips om fit te blijven tijdens het studeren in het buitenland

Tip 2: Nodig wat vrienden uit voor een diner

Begrijpelijk dat je liever niet in je eentje op de bank in je appartement je zelfgemaakte maaltje wil nuttigen, terwijl de rest van je vrienden in het zonnetje zit te smullen op een terrasje. Nodig eens wat vrienden uit en kook een lekkere, gezonde maaltijd. Wie weet breng je ze op ideeën en krijg je een paar dagen later een uitnodiging om bij één van hen te eten.

Tip 3: Gezonde snacks
Na een vermoeiende lange dag vol met colleges met een knorrende maag over straat is geen goed plan! Wedden dat alle lekkernijen naar je schreeuwen: "eet mij, eet mij". Doe het jezelf niet aan en neem een aantal gezonde snacks mee voor onderweg.

8 tips om fit te blijven tijdens het studeren in het buitenland

 Tip 4: Begin de dag gezond
Een croissant, muffin, donut als ontbijt, omdat het nu toch niet uitmaakt want je eet toch al zo slecht. Vergeet niet: ieder pondje gaat door het mondje. Vooral het ontbijt is een makkelijk moment om een gezondere maaltijd in te lassen. Havermout, fruit, yoghurt, roerei met groenten. Een leuke bijkomstigheid is dat je boordevol energie zit de hele dag, want een goed begin is het halve werk!

8 tips om fit te blijven tijdens het studeren in het buitenland

Tip 5: Caloriearm drinken (ja..ja.. alcohol)

Niemand heeft gezegd dat je geen drankje mag drinken. Maar wist je dat je calorieën kunt besparen door de juiste drankjes te kiezen? Dat noemen we nou nog eens slim drinken. Suikerrijke cocktails zijn serieuze calorieënbommen. Ook tikken een aantal glaasjes bier behoorlijk hard aan. Wil je het helemaal slim doen, kies dan een alcoholische drankjes met de minder calorieën. Wodka is een bekend caloriearm drankje. Ook is het perfect te combineren met spa rood of wat vers limoensap. Dus: "Wodka please"!

8 tips om fit te blijven tijdens het studeren in het buitenland

Tip 6:
Kom in beweging

Hijgend als een paard, zo rood als een tomaat, liggend in een plas zweet liggend na een work-out laat je liever aan je voorbij gaan. Maar dat is ook helemaal niet nodig! Een lekker stukje fietsen door de natuur, wandelen door een toeristisch stadje. Simpelweg ga eens op ontdekkingsreis in het land waar je verblijft. Ligt jouw appartement dichtbij het centrum of de universiteit? Probeer deze afstanden dan te lopen. Dat rekenen we gewoon ook als sporten. Zo verbrand je namelijk ook overtollige calorieën.

8 tips om fit te blijven tijdens het studeren in het buitenland

Tip 7:
Prioriteiten stellen

Natuurlijk wil je volledig genieten van de toffe periode in het buitenland en daar hoort lekker eten en drinken bij. Maar denk ook eens na over jouw prioriteiten. Wil je per se die lekkere, sappige hamburger of behoud je liever je fitte, slanke lichaam? Wat je NU wil, is dat ook wat je wil op de lange termijn? Jij mag kiezen!

Tip 8: Genieten
Een periode in het buitenland verblijven voor je studie is een bijzondere tijd. Rule number one: GENIET! Het is mogelijk om te genieten en tegelijkertijd fit blijven. Je kan natuurlijk jezelf als een bezetenen vol proppen, omdat het nou eenmaal een soort van vakantie is. Maar geniet je er dan echt van? Wil je een ijsje? Neem er dan vooral één, maar kies dan één bolletje in plaats van twee of meer. Zo doe je dat!

Nu zijn wij reuze benieuwd hoe JIJ dat doet… Deel met ons hoe jij tijdens je studie en/of stage in het buitenland fit bent gebleven.

Heb je tijdens je studie of stage in het buitenland super toffe dingen meegemaakt en wil je die graag delen met andere studenten? Of heb jij een onwijs grappig filmpje die ECHT iedereen moet zien? Of een gave foto waar je onwijs trots op bent? Help andere studenten met jouw unieke ervaringen en stuur een mail naar info@from2.nl.

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: