Vrienden maken in een vreemd land. Hoe doe je dat?

Geplaatst op : 22 juni 2015

Studeren in het buitenland is top! Een kans die je met beide handen aan moet grijpen als je het ons vraagt! Maar misschien ben je bang dat je je eenzaam gaat voelen. Hoe maak je nieuwe vrienden in een vreemd land?

Vrienden maken in een vreemd land. Hoe doe je dat?
Wij geven 6 tips om het je iets makkelijker te maken, maar uiteindelijk moet je het zelf doen!

Wees zelfverzekerd
Je bent leuk en het is nergens voor nodig om onzeker te zijn. Zet je onzekerheid opzij en houd in gedachten dat andere waarschijnlijk net zo onzeker zijn als jij. Nu staan jullie quitte. Het is namelijk voor iedereen spannend om in een vreemd land nieuwe vrienden te maken. Zie je een leuk groepje? Stap er gewoon op af. Bedenk je dat zij waarschijnlijk precies hetzelfde hebben gedaan toen zij nieuw waren.

Zeg "ja" tegen elk plan (hoe saai ook)
Midgetgolven met die gekke, luidruchtige buren. Vrijwilligerswerk doen in een bejaardentehuis. Een volleybaltoernooi, ook al heb je een hekel aan sport. Ja! Ja! Ja! Vanaf nu bestaat 'nee' even niet meer. Door binnen te blijven zitten leer je geen nieuwe mensen. Doe met zoveel mogelijk activiteiten mee. Wie weet nodigen de buren hun leuke nichtje uit en krijgt het dagje midgetgolven een hele andere wedding.

Zorg dat je opvalt
Neem deze tip niet te letterlijk. Je hoeft echt niet als een opgetuigde kerstboom over straat. Maar die jogging broek met vlekken kan écht niet! Schouders recht, borst naar voren, je nieuwe shirtje aan en vooral niet te vergeten: "say cheese!"

Sporten
Ook al ben je niet zo'n sportieveling en vertoef je liever de hele dag op het strand. Sporten is dé manier om nieuwe contacten te leggen. Doe mee met een volleybaltoernooi, ga surfen, stap eens een sportschool binnen. Wedden dat je binnen no-time de eerste high five binnen hebt vanwege jouw geweldige smash met volleybal.

Strooien met complimenten
Dat shirtje van dat meisje vind je echt helemaal geweldig en die surf dude deed wel echt hele toffe dingen in het water. Zeg het gewoon! Iedereen vindt het leuk om een complimentje te krijgen. Binnen de kortste keren sta jij gezellig te kletsen.

Eten met locals
Via de website EatWith en BookaLokal kun je bij mensen over de hele wereld een avondje aanschuiven aan de eettafel. Spannend, maar de perfecte manier om mensen te leren kennen. Tegen betaling maakt de ‘host’ een maaltijd voor je klaar en kan je kennismaken met de andere gezinsleden.

Wedden dat je met deze tips binnen een no-time een aantal maatjes hebt! Hoe maak jij nieuwe vrienden als je op reis bent?

Deel je tip met ons in de comments
Heb je tijdens je studie of stage in het buitenland super toffe dingen meegemaakt en wil je die graag delen met andere studenten? Of heb jij een onwijs grappig filmpje die ECHT iedereen moet zien? Of een gave foto waar je onwijs trots op bent? Help andere studenten met jouw unieke ervaringen en stuur een mail naar info@from2.nl.

Als je liever je persoonlijke ervaring deelt, kan dat natuurlijk ook!
Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: