Uitwisseling Mississippi

Geplaatst op : 3 maart 2015
Mississippi – voor een uitwisseling in de Verenigde Staten ligt het misschien niet zo voor de hand. Toch kan ik het iedereen aanraden. Je vindt er de meest vriendelijke, gastvrije mensen, mooie natuur en schitterende oude stadjes. Als je fan bent van steengoede blues-, jazz- en rock & roll zit je er op je plek – Mississippi is niet voor niets ‘the Birthplace of the Blues’. Legendes als B.B. King, Elvis Presley, en Muddy Waters komen er vandaan. Vooral mijn studie aan de Universiteit van Mississippi, met haar historische campus en bruisende studentencultuur, was onvergetelijk.

Ole Miss Lyceum


9.1 

Review green star Review green star Review green star Review green star

Naam: Rob Hermans
Volgde studie in: De Verenigde Staten, Oxford, Mississippi
Duur: 5 maanden
Woonde: Appartement

Beoordeling:

Cultuur: Super
Natuur: Goed
Uitgaan: Super
Eten: Super

Must know: De winters zijn zacht, de lentes zijn aangenaam maar veranderlijk (met risico op tornado’s!). De zomer zijn dan weer warm en klam – wees hier op voorbereid! Het beste seizoen is dus de herfst.

Studenten Missisippi

Tip: Koop een seizoenskaart voor de American Footballwedstrijden van je universiteit. Vooral in de Zuidelijke Staten is dit een religieuze belevenis waar je jezelf in onder moet dompelen. Voor de wedstrijd begin je met ‘tailgaten’ op de campus. Dat betekent dat je de hele dag eet, drinkt en socialize't. Daarna trek je met z'n allen naar het stadion. Met 60.000(!) mensen schreeuw je je longen uit je lijf tijdens de wedstrijd - een magische ervaring. 

Universiteit van Mississipi stadion

Lees meer over:
Reacties (0)
Plaats een reactie via een van uw sociale netwerken
Resterend aantal karakters: