Eten, drinken en uitgaan

Eten

Eten en drinken en dan vooral wijn is een belangrijk onderdeel van “The way of life” in Australië. Op de markten en in restaurants worden zeer gevarieerde gerechten aangeboden die beïnvloed zijn door lokale, Japanse, Thaise, Griekse, Libanese, Vietnamese, Chinese of Franse keukentechnieken

Drinken

Als je dan toch in Australië bent kan je de pubs natuurlijk niet overslaan waar het bier rijkelijk vloeit. Als student ben jij natuurlijk gewend om bier te drinken, maar als je in Australië bent moet je natuurlijk wel even een wijntje proeven. Australië is namelijk de vierde grootste wijnexporteur ter wereld. Sterker nog, sommige van hun wijnen behoren tot de beste ter wereld. Dus ben je in Australië? Proef dan zeker de wijn! Voor bierliefhebbers is er slecht nieuws; voor een biertje betaal je al gauw rond de 4 euro.

Uitgaan

In Melbourne, Sydney, Brisbane en Perth zijn er uitgaansgebieden met veel mogelijkheden. In de andere steden en op het platteland heeft de lokale pub een centrale plaats in het uitgaansleven. Vooral in de outback is de pub het ontmoetingspunt van de lokale bevolking en voor de toerist/vreemdeling de plaats om de bevolking van de Outback beter te leren kennen.

Zeker niet missen

Heb jij iets gegeten of gedronken in Australië wat zo lekker was dat je dit andere studenten zou aanraden? Geef het aan ons door.