Verzekeringen

Zorgverzekering

Als het goed is heb je in Nederland je studenten zorgverzekering goed geregeld. Hiermee ben je in Canada ook verzekerd. In veel gevallen is de dekking echter te beperkt, dit komt omdat de kosten van medische hulp soms hoger zijn dan in Nederland. Je kan ervoor kiezen een aanvullende verzekering af te sluiten bij je zorgverzekeraar. Het is trouwens handig om je EHIC kaart mee te nemen. Hiermee toon je aan dat je verzekerd bent.

EHIC Kaart

De EHIC is een pasje dat je gratis kan aanvragen bij je zorgverzekeraar. Met deze kaart heb je in Canada recht op geneeskundige en tandheelkundige hulp, geneesmiddelen en een eventuele ziekenhuisopname.

Meer informatie:

Eigen bijdrage

Heb je geen uitgebreide aanvullende zorgverzekering? Dan kan het voorkomen dat je een eigen bijdrage moet betalen. Heb je hier geen zin in, of wil je niet voor verrassingen komen te staan? Sluit dan een studie reisverzekering buitenland.

Even goed uitzoeken

Het is sowieso handig om even de tijd te nemen om bij je eigen zorgverzekeraar na te vragen óf en hoe je in Canada verzekerd bent op je studenten zorgverzekering. Wil je zeker van je zaak zijn? Sluit dan een studie reisverzekering buitenland af.