Eten, drinken en uitgaan

Eten

In China is het goedkoper om uit eten te gaan dan zelf te koken. In China verschilt het soort eten ook per regio. Zo kun je bijvoorbeeld in Noord-China de Mongoolse Hot Pot vinden, in Beijing de Peking Eend, terwijl je in Shanghai veel visgerechten vind en in de Cantonese keuken de gerechten zoetzuur zijn. Uiteraard wordt er in China met stokjes gegeten.

Drinken

Het water uit de kraan in China kun je niet drinken, mar er is bijna altijd gekookt heet water in de buurt. Daarnaast liggen de prijzen van flesjes water en frisdrank een stuk lager dan in Nederland. In China kun je als student ook het lokale bier proeven. Het bier in China heeft wel een lager alcoholpercentage dan het Nederlandse bier, namelijk 3,8%. Je kunt dit bier in de kroegen en eetgelegenheden van China drinken en kopen in de supermarkten.

Uitgaan

Chinezen zijn gek op karaoke en je zult dan ook diverse karaokebars in China vinden. Daarnaast zijn er in grote steden, zoals Beijing en Shanghai, diverse discotheken en nachtclubs waar je kunt stappen. Probeer vooral contact te krijgen en houden met proppers van de discotheken. Als westerling wordt je in een discotheek of nachtclub namelijk erg gewaardeerd.