Eten, drinken en uitgaan

Eten

Er wordt in Costa Rica goed en gevarieerd gegeten. Het ontbijt in Costa Rica is stevig, het liefst met rijst en bonen, wat ook wel Gallo Pinto wordt genoemd. Traditionele gerechten die je met de lunch kunt tegenkomen zijn Casado, Picadillo en Arroz con Pollo. Het diner is juist een lichte en verteerbare maaltijd. De Costa Ricanen gaan niet veel uit eten, je vindt vooral medereizigers als je uit eten gaat in Costa Rica.

Drinken

Wanneer je in Costa Rica bent, is het interessant om de vruchtensappen uit te proberen. In Costa Rica worden dit naturales genoemd. Deze naturales zijn er in smaken zoals cas, zuurzak, limonade, zwarte bessen, maracuya, ananas, banaan, tamarinde en nog meer. Voor alcoholische dranken kan je je in Costa Rica wagen aan rum of bier. Ook is het natuurlijk leuk de nationale drank te proberen, die Cacique wordt genoemd.

Uitgaan

In de toeristische gebieden in Costa Rica kun je goed uitgaan. De uitgaansgelegenheden variëren van een bar tot een club met diverse soorten muziek. In de kleinere dorpjes vind je geen grote clubs, maar vooral kleine barretjes. Daarnaast zijn er in iedere maand wel een of meerdere festivals in Costa Rica.

Tips

Heb jij een leuke uitgaanstip? Laat hem dan achter, dan zetten wij hem erbij.