Verzekeringen

Zorgverzekering Curacao

Zorgverzekering in Curaçao

Waarschijnlijk heb je in Nederland je studenten zorgverzekering goed geregeld. Hiermee ben je in Curaçao vaak ook verzekerd. De dekking op deze zorgverzekering is echter vaak wel beperkt. Dit komt omdat de kosten van medische hulp soms hoger zijn dan in Nederland. Kijk daarom even na of je een aanvullende verzekering moet afsluiten bij je zorgverzekeraar.

EHIC Kaart

De EHIC is een pasje dat je gratis kan aanvragen bij je zorgverzekeraar. Met deze kaart heb je in Curaçao recht op geneeskundige en tandheelkundige hulp, geneesmiddelen en een eventuele ziekenhuisopname. Neem deze kaart ook mee zodat je kan aantonen dat je verzekerd bent.

Meer informatie over zorgverzekering in Curaçao

Andere studenten geven als tip om even op deze site te kijken:

Eigen bijdrage

Heb je geen uitgebreide aanvullende zorgverzekering en wil je dit ook niet? Dan kan het voorkomen dat je een eigen bijdrage moet betalen. Heb je hier geen zin in? Sluit dan een studiereis verzekering buitenland af. Dit is overigens vaak niet als vervanging van je eigen risico.

Even goed uitzoeken

Het is sowieso handig om samen met je zorgverzekeraar even uit te zoeken óf en hoe je in Curaçao verzekerd bent op je studenten zorgverzekering. Wil je zeker van je zaak zijn? Sluit dan een studiereis verzekering buitenland af.