Eten, drinken en uitgaan

Eten

In Indonesië kun je op verschillende manieren eten. Je kunt eten in een restaurant, wat in het Indonesisch restoran of rumah makan heet. Ook kun je langs de weg eten, deze stands worden warungs genoemd. Daarnaast wordt er in Indonesië pittig gegeten, en wordt er altijd rijst bij een maaltijd geserveerd.  Bekende gerechten in Indonesië zijn nasi goreng, bakso en gado gado.
Wat belangrijk is om te weten, is dat je in Indonesië altijd met mes en vork óf je rechterhand eet, en dat je pas eet nadat de gastheer of –vrouw je heeft uitgenodigd om te eten.

Drinken

Het water uit de kraan in Indonesië is niet drinkbaar. Kijk ook uit met rauwe groenten, omdat deze groenten vaak in het drinkwater gewassen worden.
Alcoholvrije dranken die gedronken worden in Indonesië zijn Sara’bba, Juice Lemo, Hot Lemon en Kopi Luwak. Sara’bba is een drank van heet water met heel veel donkere palmsuiker en veel gember. Juice Lemo is drank van limoensap, waarbij suiker wordt toegevoegd. Als je de zure versie van dit drankje wilt, kun je ‘tidak gula’ bestellen. Hot Lemon is een drank van heet water waar je naar smaak schijfjes limoen in kunt doen. Kopi Luwak is de koffie van Java en de meest prijzige koffie wereldwijd.
De meeste mensen die op Indonesië wonen, drinken geen of weinig alcohol. Wel zijn er drankjes die gebrouwen worden op Indonesië, zoals arak, tuak en brem.

Uitgaan

In Indonesië zijn, net als in China, de karoakebars een populair onderdeel. Daarnaast kun je in de grote steden, zoals Jakarta en Yogyakarta diverse uitgaansgelegenheden vinden. Op Bali kun je het uitgaansleven vergelijking met toeristische plaatsen zoals in Spanje en Griekenland.