Eten drinken en uitgaan

Eten

Het eten in Nieuw-Zeeland is bekend om het vele verse fruit, groenten en vlees. De favoriete gerechten in Nieuw-Zeeland zijn de hartige taarten en lamsvlees dat gegrild is. Ook is fish and chips een specialiteit in Nieuw-Zeeland.

De Nieuw-Zeelandse keuken staat ook bekend als ‘Pacific Rim’. De reden hiervoor is dat er gebruik wordt gemaakt van de Aziatisch, Europese en Pacific keuken.

Bekende nagerechten in Nieuw-Zeeland zijn een kaasplankje, Pavlova en Hokey Pokey. 

Drinken

Als je naar Nieuw-Zeeland gaat, en naar één  van de wijnstreken, is het zeker aan te raden om daar eens een wijn te proeven. Daarnaast hebben een aantal restaurants in Nieuw-Zeeland een speciaal concept: Bring Your Own (BYO). Hierbij mag je je eigen wijn meenemen en betaal je alleen voor het geld om de fles te openen en uit te schenken.

Naast de wijn, staan de Kiwi’s in de top 3 van de landen die bier drinken. Het bier in Nieuw-Zeeland lijkt erg op het bier in Engeland. De benaming van de glazen is als volgt:

-          Een biertje van 200 ml wordt een ‘seven’ genoemd;

-          Een biertje van 350 ml wordt een ‘twelve’ genoemd;

-          Een biertje van 500 ml wordt een ‘handle’ of ‘pint’ genoemd.

Uitgaan

Misschien staat Nieuw-Zeeland beter bekend om de dingen die je in de natuur kunt doen, maar in Wellington staat één van de vijf hipste clubs in de wereld.

De openingstijden verschillen per club. Sommige clubs mogen 24 uur per dag open zijn, terwijl andere clubs in het weekend om drie uur sluiten. Wel is het van belang om je identiteitskaart mee te nemen, want hier kan om gevraagd worden wanneer je een drankje met alcohol besteld.

Naast het uitgaan in clubs zul je veel mensen in de pub vinden om een lekker biertje of wijntje te drinken.