Visa en vergunningen

Wanneer je naar Nieuw-Zeeland gaat, zijn er verschillende soorten visa waaruit je kunt kiezen.
  • Toeristenvisum: Als je naar Nieuw-Zeeland gaat, maar minder dan drie maanden blijft, heb je geen visum nodig. Als toerist kun je voor een maximale periode van negen maanden een visum krijgen (in een periode van achttien maanden). Let wel goed op dat je aan de eisen van het toeristenvisum voldoet.
  • Tijdelijk werkvisum: Met een tijdelijk werkvisum kun je voor een periode van maximaal drie jaar in Nieuw-Zeeland werken. Ook bij dit tijdelijke werkvisum gelden weer een aantal eisen waaraan je moet voldoen.
  • Working Holiday visum: Wanneer je besluit om door Nieuw-Zeeland te reizen met een backpack, kom je voor dit visum in aanmerking. Met dit visum kun je reizen en werken.
  • Studentenvisum: Je kunt gebruiken maken van het studentenvisum in Nieuw-Zeeland wanneer je studieperiode in Nieuw-Zeeland meer dan drie maanden duurt. Een studentenvisum heeft nog strengere eisen als de andere visa, dus wees er zeker van dat je hier ook extra aandacht aan besteed.

Meer informatie

Studenten hebben de volgende sites voor jou geselecteerd:

Tips

Heb jij handige tips of weet jij interessante sites die studenten kunnen helpen bij het vinden van de juiste informatie? Geeft het aan ons door, dan kunnen wij deze erbij zetten.