Verzekeringen

Zorgverzekering
In Nederland is je studenten zorg verzekering waarschijnlijk al goed geregeld. Met deze verzekering ben je in principe ook in Spanje verzekerd. De dekking is vaak wel anders dan je gewend bent in Nederland. Hoe dit komt? Nou, omdat de vergoedingen van kosten van medische hulp in Spanje soms anders zijn dan in Nederland. Kijk daarom even na of je een aanvullende verzekering moet afsluiten.

EHIC Kaart
De EHIC is een pasje waarmee je aan kan tonen dat je verzekerd bent. Het aanvragen van de pas is gratis. Neem deze kaart daarom ook mee zodat je kan aantonen dat je verzekerd bent. Zorg wel even dat je de “numero de Identificación de Extranjeros” hebt aangevraagd bij één van de Spaanse immigratiebureaus of bij de lokale politie.

Eigen bijdrage
Heb je geen uitgebreide aanvullende zorgverzekering en wil je dit ook niet? Dan kan het voorkomen dat je een eigen bijdrage moet betalen. Heb je hier geen zin in? Sluit dan een studie reisverzekering buitenland af. Dit is overigens vaak niet als vervanging van je eigen risico.

Meer informatie:

Onze tip
Het is sowieso handig om samen met je zorgverzekeraar even uit te zoeken óf en hoe je in Spanje verzekerd bent op je studenten zorgverzekering. Wil je zeker van je zaak zijn? Sluit dan een studie reisverzekering buitenland af.