Verzekeringen

Zorgverzekering

In principe is je zorgverzekering die je in Nederland hebt geregeld ook in Amerika geldig. Er zijn alleen wel een aantal beperkingen. De dekking is namelijk niet onbeperkt geldig en de vergoeding is vaak gelimiteerd. In Amerika is het ook heel gebruikelijk dat jouw universiteit je verplicht een lokale zorgverzekering af te sluiten. Of je moet een zogenaamde Waiver verklaring kunnen overleggen. Kortom, dit is niet zomaar geregeld.

EHIC Kaart

De EHIC is een pasje dat je gratis kan aanvragen bij je zorgverzekeraar. Met deze kaart kan je in eerste instantie in de Verenigde Staten aantonen dat je recht hebt op geneeskundige en tandheelkundige hulp, geneesmiddelen en een eventuele ziekenhuisopname.

Meer informatie:

Eigen bijdrage

Heb je geen uitgebreide aanvullende zorgverzekering? Dan moet je vaak een eigen bijdrage moet betalen. Heb je hier geen zin in, of wil je niet voor verrassingen komen te staan? Sluit dan een studie reisverzekering buitenland af.

Even goed uitzoeken

Het is sowieso aan te raden om de tijd te nemen om samen met je zorgverzekeraar te onderzoeken óf en hoe je in Verenigde Staten verzekerd bent op je studenten zorgverzekering. Wil je zeker van je zaak zijn? Sluit dan een studie reisverzekering buitenland af.