Hoe verzeker ik mijn ziektekosten, reis en verblijf?

Met een studiereisverzekering!

Ziektekosten,

verzeker je met je zorgverzekering, maar... Per land en per continent zijn er verschillende regels en moet je dus andere dingen regelen. In veel gevallen moet je dus je verzekeringen aanpassen als je voor studie naar het buitenland gaat. Met name voor je zorgverzekering is het belangrijk even goed uit te zoeken hoe je verzekerd bent als je gaat studeren in het buitenland.

Reis en verblijf,

verzeker je niet met je gewone reisverzekering! Die biedt vaak geen dekking als je voor lange tijd in het buitenland gaat studeren. Hiervoor sluit je een studiereisverzekering af.

Buitengewone kosten

Gebeurt er iets tijdens je studie in het buitenland, dan worden de kosten van jouw eventuele opsporing, redding, berging of transport terug naar de bewoonde wereld niet gedekt. Op je zorgverzekering zijn dit soort kosten vaak niet verzekerd. Zorg dus dat je een goede studiereisverzekering hebt.

Wel of geen studiereisverzekering?

Heb je een studiereisverzekering? Goed gedaan. Wel ben je in sommige gevallen dubbel verzekerd. Bijvoorbeeld voor zaken die al bij je zorgverzekering zijn gedekt. Echter, alleen een zorgverzekering is vaak niet voldoende. En voor je reis en verblijf ben je vaak met een standaard reisverzekering beperkt verzekerd in het buitenland. Ga je voor zekerheid? Sluit dan nu een studiereisverzekering af.